En virksomhed med plads til forskellighed

Dorthe Vogdrup ejer og driver kitchen4kids.dk – en webshop, der sælger køkkenredskaber til børn. Siden webshoppen startede for knap to år siden, har Dorthe Vogdrups ambition været at skabe en virksomhed, der kan rumme dem, som ikke kan rummes på det normale arbejdsmarked. Det gør hun bl.a. ved at ansætte fleksjobbere – det bidrager positivt til forretningen.

”Janni er den første fleksjobber, jeg har. Hun har mange års erfaring fra Post Danmark og fungerer som min pakkedame. Hun kommer 7 timer om ugen, og det passer perfekt både i forhold til mine og hendes behov,” siger Dorthe Vogdrup.

Endnu en fleksjobber på vej

Udover Janni har Dorthe også en praktikant, som muligvis bliver ansat som fleksjobber i foråret. Det er en ung handicappet pige, der tidligere har været på et forlag og nu skriver på et magasin for kitchen4kids.

”Hun er en dygtig skribent og er rigtig glad for jobbet, fordi det giver hende mulighed for at arbejde hjemmefra,” siger Dorthe Vogdrup og fortsætter:

”Det, at man bliver anerkendt, betyder rigtig meget for os alle. Det betyder måske ekstra meget for fleksjobbere, at de bliver anerkendt for de kompetencer, de har – dvs., at de bliver ansat for det, de kan og ikke af medlidenhed, fordi man vil gøre dem en tjeneste. Det er vigtigt at vise, at de er værdsat, og at der er brug for dem.”

Kvalificeret arbejdskraft

En af fordelene ved fleksjobordningen er, at Dorthe Vogdrup får kvalificeret arbejdskraft, som ikke bare er en studentermedhjælper, men uddannet arbejdskraft. Det ville være meget svært for hende at finde kvalificeret arbejdskraft til 7 timer om ugen.

Fleksjobambassadørerne i Jobcenter Egedal har hjulpet hende meget i processen med at finde de rigtige kandidater.

”Det er en kæmpe hjælp at have nogle at sparre med i ansættelsesprocessen. Her har fleksjobambassadørerne været super kompetente sparringspartnere. Og så tror jeg ikke, man skal være så bange for at ansætte nogle, der er lidt anderledes – det gør bare virksomheden mere spændende,” konstaterer Dorthe Vogdrup.

Fakta om kitchen4kids

  • Dorthe Vogdrup startede webshoppen i januar 2012.
  • Kitchen4kids startede, fordi Dorthe Vogdrup manglede en børnevenlig kartoffelskræller til sin datter. Den var umulig at opdrive i Danmark, så hun måtte søge udenlands og fandt flere interessante produkter i England, USA og Australien. Varerne kommer fra det meste af verden.
  • Med Kitchen4kids ønsker Dorthe Vogdrup at skabe en socialt ansvarlig virksomhed, som bidrager til det omgivende samfund. Derfor vil hun også fortsætte med at tage fleksjobbere ind.